Gandacii pot provoca boli grave, cum ar fi salmonella, tuberculoza și holera.
Prezența lor este în multe privințe legată de condițiile igienico-climatice ale încăperilor, însă curățarea atentă a suprafețelor nu protejează întotdeauna împotriva acestui tip de infestare.
Pot aparea prin introducerea mărfurilor anterior infestate sau din cauza izolarii necorespunzatoare a rețelei de canalizare.
Gandacii pot deveni paraziți în case, școli, restaurante, spitale, depozite, birouri și, în teorie, în orice structură care are zone pentru pregătirea și depozitarea alimentelor.
Lupta împotriva lor este aproape imposibilă de a efectua 100%: forma corpului lor le permite să se ascundă în timpul zilei în crăpături și fisuri foarte înguste, de preferință în medii umede și aproape de surse de căldură, apoi ies în timpul noptii în căutarea hranei.
Înainte de orice intervenție, Atum S.R.L efectuează o inspecție a zonelor care urmează să fie tratate pentru identificarea speciilor infestante. În Romania, cele mai comune specii de gandaci sunt:
· Blatta Germanica – gandacul rosu de bucatarie
· Blatta Orientalis – gandacul negru de bucatarie
· Periplaneta Americana – gandacul american de bucatarie
· Supella longipalpa – gandacul dungat de casa
Gandacii fac parte din familia Blattoidei și sunt printre cele mai frecvente forme de infestări domestice. Doar o dezinsectie profesională vă poate recupera mediul înconjurător cu rezultate satisfăcătoare, iar acest tip de intervenție este realizat de companii specializate precum Atum S.R.L.
Protocolul de intervenție urmat de Atum prevede
ANALIZĂ
Înainte de fiecare intervenție, efectuăm o analiză precisă a speciilor dăunătoare, pentru a identifica cel mai adecvat și de durată tratament.
INTERVENȚIE si MONITORIZARE
prin studii de mediu care determină tipul de tratament cu posibile modificări pentru a optimiza igienizarea mediului tratat.
Fiecare procedură este gestionată luând în considerare sănătatea și siguranța persoanelor care lucrează și a celor care locuiesc în mediul tratat, precum și a animalelor de companie, respectând natura și legea privind protecția mediului.