Lupta integrată pornește de la conștientizarea faptului că atunci când intervenim într-un ecosistem rețelele trofice sunt modificate. Acesta exploatează factorii biotici și abiotici ai reglării interne a ecosistemelor în avantajul său și folosește toate instrumentele posibile, deci nu se limitează numai la mijloacele chimice (biologice, culturale, biotehnologice).

 Această abordare este folosită, în principal, în lupta împotriva insectelor, dar poate fi extinsă în lupta împotriva tuturor organismelor dăunătoare (ciuperci, rozătoare). Scopul său este de a menține organismul dăunător într-un prag, o limită peste care organismul în sine nu creează daune sanitare sau economice.

DEZINSECTIE

Lupta împotriva gandacilor nu poate fi realizată exclusiv prin pulverizarea insecticidului, ci trebuie realizată prin articularea diferitelor tehnici.

Fiecare specie necesită metode de dezinsecite diversificata, uneori efectuate într-o manieră combinată:
– Dezinsectia chimică care utilizează insecticide formulate cu impact redus asupra mediului, livrate prin ULV-uri sau pompe profesionale. Imediat ce detectează prezența insecticidului, insecta își părăsește adăpostul și se otrăvește trecând pe suprafețele tratate. Acest sistem se dovedește a fi cel mai eficient pe termen lung.
– Dezinsectia ecologică folosește grunduri de gel, distribuite în cantități mici, care atrag gandacii și sunt mai eficiente atunci când sunt utilizate în interior. Pentru a obține un rezultat satisfăcător, momelile de gel trebuie reaplicate frecvent. Acest sistem nu constituie o sursă de pericol pentru oamenii și animalele care trăiesc și frecventează mediile tratate.

DERATIZARE

Controlul rozatoarelor nu necesită în mod necesar intervenție chimică. Lupta integrată include metode de apărare cu impact zero asupra mediului: capcane multi- captură, hârtii cu lipici netoxic, poziționarea momelilor de rodenticid în dozatoarele protejate inaccesibile oamenilor și animalelor non vizate.

Soarecii și șobolanii sunt „bombe ecologice” care transportă purici, păduchi, acarieni, sunt vectorii bolilor periculoase pentru oameni: din acest motiv, exterminarea rozatoarelor trebuie să fie însoțită de dezinfectarea mediului.

SOLUTII EFICIENTE, ECOLOGICE SI ELEGANTE
PENTRU TOATE TIPURILE DE DAUNATORI

Protocolul de intervenție urmat de Atum prevede

ANALIZĂ

Înainte de fiecare intervenție, efectuăm o analiză precisă a speciilor dăunătoare, pentru a identifica cel mai adecvat și de durată tratament.

INTERVENȚIE si MONITORIZARE

prin studii de mediu care determină tipul de tratament cu posibile modificări pentru a optimiza igienizarea mediului tratat.

Fiecare procedură este gestionată luând în considerare sănătatea și siguranța persoanelor care lucrează și a celor care locuiesc în mediul tratat, precum și a animalelor de companie, respectând natura și legea privind protecția mediului.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

error: ATUM.com.ro © All Rights Reserved